Hej!

Filmdagar drivs av mig, Johan Aksell och sedan 2002 har jag har hjälpt många barn och unga att skapa filmer i olika genrer och stilar.  Jag verkar i huvudsak i Göteborgsområdet och Västra Götaland. Oftast görs filmerna i tvådagarsprojekt inom ramen för Skapande Skola.

Syftet med Filmdagar är inspirera till eget berättande samt att öka film och mediakunskap genom eget kreativt skapande. Filmdagar är en rolig metod som praktiskt går igenom filmskapandets olika moment: berättande, kamerateknik och datorredigering. Deltagarna gör egna filmer från idé till färdig film.

Målet är att deltagarna skall samarbeta och skapa egna filmberättelser baserade på egna unika idéer eller efter gemensama teman och värdegrundsfrågor.
 Resultatet kan bli spelfilm, ämnesintegrerade dokumentärer, reportage, reklam, presentationer eller musikvideos.

Under projektets gång finns möjlighet att reflektera  över vem berättelsen är för, hur den kan tas emot och vilka stereotyper som representeras i filmen.

Filmdagar brukar vara mycket uppskattat av både elever och personal. Eleverna får prova på att vara media- och kunskapsproducenter snarare än konsumenter och lärarna får med sig några av de verktyg de behöver för att skapa foto och videopresentationer i skolan.

 

Jag är yrkesutbildad teaterregissör utbildad vid ASAD i London och har dessutom gått ett par filmutbildningar på Raindance, också det i London. Under Edinburghfestivalen var jag projektledare för ett internet-TV projekt och har även arbetat som workshopledare på brittiska filminstitutets filmmuséum MOMI i London. 2008 till 2012 var jag anställd filmpedagog på Kulturskolan i Göteborg där jag också var projektledare för ett digitalt skapandeprojekt. Dessutom har jag producerat, regisserat en informationfilm för stadsdelen Centrum i Göteborg samt en 20 minuters spelfilmen Linnéa om Linnéstaden.

Jag undervisar också i scenframställning, tidigare på Balettakademiens yrkesutbildning i Göteborg.

Filmdagar finns att hitta i Göteborg stads Kulturtermin och i Västra Götalands utbudskatalog vilket innebär att skolor medflera har möjlighet att söka arrangörsstöd. Nedan finns en lista på några organisationer jag arbetat med:

 

Lilla Edets Kommun

Färgelanda Kommun

Vårgårda Kommun

Herrhjunga Kommun

Srömstads Kommun

Uddevalla Kommun

Munkedals Kommun

Borås Stad

SDF Norra Hisingen, Göteborg

SDF Lundby, Göteborg

SDF Västra Hisingen, Göteborg

Casa Montessori, Partille

SDF Centrum, Göteborg

Scene Kunst/Rädda Barnen (Danmark)

Hyresgästföreningen/Familjebostäder

Lerums Kommun

Öckerö Kommun

Tidaholms Kommun

Center för skolutveckling, Göteborg/Högskolan Borås

Linnéstaden SDF, Göteborg

SDF Örgryte Härlanda, Göteborg

Kultur i Väst

Center för skolutveckling/DIGG

SDF Södra skärgården, Göteborg

Leader Plus, 7 Härad

SDF Lundby, Göteborg

Stadsbibloteket, Göteborg

 

Hör görna av er för frågor eller mer information på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it eller ring mig direkt på 0734 322307.

Hälsningar

Johan